Första plagget till Lillebror

Nu har jag handlat lite till Lillebror.

Det allra första jag köpte va en Polarn & Pyret äpple body.. jätte fin!
Sen idag har jag vart på H&M och handlat lite oxå..
När Oliver föddes fick han ett jätte gulligt Nalle Puh set.. ett mjukis set med Nalle Puh tossor och Nalle Puh filt.
Som han hade på sig som finkläder när han åkte hem från BB.

Nu hittade jag ett Tiger set (Tiger från nalle puh) oxå med Tiger tossor och en Tiger filt.. som Lillebror ska ha på sig när han åker hem från BB..
Jätte gulligt!




Lillebror blir större & större

Tiden den går..
Det är stor skillnad att vänta bebis nr 2, jag har ju så fullt upp med Oliver hela dagarna.

Tänkte på när jag väntade Oliver i samma tid, då hade jag köpt en massa saker, och planerade hela dagarna inför att lilla Oliver som skulle födas.
Det inte samma sak nu, vi har inte handlat en endaste lite sak till Lillebror.

Det är verkligen inte så att han inte är efterlängtad.. tvärt om.. vi längtar som galningar här hemma..
Och jag är så nyfiken på hur lillebror kommer att se ut, och hur hans personlighet kommer att va.. om han kommer att likna Oliver.. eller vara mer lik mig kanske? eftersom Oliver är så fruktansvärt lik sin pappa.. hehe
Och hur livet kommer att bli med två små illbattingar här hemma.. haha..

Vi har en massa saker kvar efter när Oliver va bebis.. men samtidigt måste Lillebror få egna saker oxå.

Ska faktiskt kolla lite på nätet efter tvillingvagn nu idag.. funderar starkt på en Phil & Teds..
Är väll lite kluven över att Lillebror kommer sitta bakom.. men i det stora hela.. tror jag att den vagnen fyller dom flesta behov vi har..

* Vi kommer att få in vagnen i hallen, eftersom vi inte har ett barnvagnsförråd
* Jag kommer lättare kunna åka kommunalt med vagnen, eftersom jag inte har bil och körkort.
* Den är inte lika stor och klumpig!
* Sen när Lillebror är större och vill börja kolla ut mera, är Oliver över 2 år och kanske inte vill åka vagn lika mycket.. då kan man göra om vagnen till singelvagn och Oliver åka på ståbräda.
Så slipper man köpa en ny vagn inom nått år.

Sååå... kanske ... kanske...




vecka 22


livmoder hud läppar ögon

Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern. Titta in!

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat

Eller Alfons?

Jaaa.. namnet Alfons är oxå en av favoriterna.. humm.. svårt.. svårt..


Vecka 21


könsdelar

Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern. Titta in!

Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Casper

Jag vill att Lillebror ska heta Casper.
Men tror inte Tommy inte riktig har vant sig med namnet.
Men jag tycker Casper är jätte fint.. passar bra tillsammans med Oliver namn..
Oliver och Casper
Sen tänker jag på den där jätte söta lilla spöket Casper.
Så vi får se om det blir en liten Casper eller inte...


vecka 20..19+1


Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern. Titta in!
Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter. Läs vår guide till bra kost för att få grepp om vad du behöver mest.

Sötaste, sötaste lilla Lillebror!

Vi va på ultraljud igår, där fick vi veta att allt såg jätte bra ut och att det är en lillebror som ligger i magen.
Lillebror va totalt vild, och sprattlade och slog massor av kullerbyttor, och barnmorskan fick jaga Lillebror i magen.
Jag har känt hur han har sparkat ett bra tag nu.. så jag misstänkte att det va en liten vilding.
Oliver va inte alls så här vild i magen, eller så är det jag som inte kommer ihåg hur det va.
Sen fick vi bf 6-maj

Så nu får vi leta pojknamn till Lillebror
Lillebror!

vecka 19..18+1


Graviditeten inifrån: En animerad 3D-video om bebisen i andra trimestern. Titta in!
Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20.

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka!

De kommande tio veckorna kommer att vara bebisens livligaste tid i livmodern - senare blir det för trångt för alltför intensiv gymnastik.


RSS 2.0